A www.sostoierdo.hu honlapot az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület üzemelteti.

A Sóstói-erdőért évtizedek óta dolgozunk. Tevékenységünk részben kutatómunka, melynek folyományként az erdő teljes területére, az összes erdőrészletre vonatkozó folyamatosan frissülő természetvédelmi dokumentációt állítottunk össze. Felfedeztünk több, eddig nem ismert vagy már kipusztultnak vélt védett fajt, egyes állományok változását folyamatos monitorozással kísérjük figyelemmel.

Önkéntes természetvédelmi programjainkban (fészekodúk kihelyezése és ellenőrzése, védett fajok monitorozása, szakanyagok írása, inváziós fajok visszaszorítása, madáretetés, szemétszedés, stb.) az „Erdőpásztor” kezdeményezésen keresztül már több százan vettek részt. Csapatunk derékhada a mintegy tucatnyi erdőpásztor, akik szabadidejük, energiájuk igen jelentős részét sok éve a Sóstói-erdő ügyének szentelik.

Terepi munkánk mellett érdekérvényesítési tevékenységet végzünk: kezdeményeztük és szakmailag előkészítettük az erdő védetté nyilvánítását, részt vettünk az erdőgazdálkodási tervezésben és folyamatosan figyelemmel kísérjük az erdészeti beavatkozásokat, továbbá igyekszünk fellépni minden olyan ügyben, ami az erdőt érinti, veszélyezteti. Érdekérvényesítési tevékenységünket lehetőség szerint az érintettekkel való együttműködésre, tárgyalásra alapozzuk.

Honlapunk sem jöhetett volna létre az erdőpásztorok áldozatos munkája nélkül. A www.sostoierdo.hu honlap eredetileg a 2009-ben a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2009. évi „Zöld Forrás” pályázati forrásának támogatásával készült el. Sajnos technikai problémák miatt 2016-ban az eredeti weboldal megszűnt. 2022-ben önerőből, önkéntes munkával, illetve 1%-os támogatásokból építettük újra a honlapot. Az aktualitásokat, felhívásokat már több éve, és ezután is Facebook-oldalunkon tesszük közzé,

Sajnos nem minden esetben tudunk megfelelő eredményeket elérni. Ezért is szeretnénk, ha jobban össze tudnánk fogni mindazokkal, akik a városunk erdejének ügyét szívükön viselik.

Köszönjük!

Kapcsolat:

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

közösségi oldal: https://www.facebook.com/sostoierdo